Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 september

Glutenfri salt lakritskladdkaka med hallon

Maffigaster kladdkakan innehåller nyttiga svarta bönor. Detta recept har allt!

 Lyxig kladdkaka som smakar underbart och är nyttig på köpet.
Lyxig kladdkaka som smakar underbart och är nyttig på köpet.

Ingen anar att den här kakan innehåller svarta bönor. Och så klart funkar den fint även utan lakritspulver och hallon, tipsar Lina Wallentinsson. Receptet kommer från hennes bok Baka med grönsaker.

Läs också: Plommonmarmelad med vinbär – enkelt recept

Salt lakritskladdkaka med hallon

Skriv ut

Ingredienser (12 bitar)

  • 1 förpackning kokta svarta bönor (380 g, avrunnen vikt ca 230 g)
  • 3 ägg
  • 1 1/4 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 2 tsk lakritspulver
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 1 dl frysta hallon
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  3. Mixa bönorna helt slätt i en matberedare med ett av äggen. Tillsätt resten av äggen, kakao, salt, lakritspulver, socker och smör, mixa igen till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd ugnsform (cirka 15 centimeter i diameter eller 15 x 20 centimeter). Fördela hallonen över, tryck ner dem lite lätt i smeten. Strö eventuellt över flingsalt.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.

Recept: Lina Wallentinsson

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen