Recept 9 januari 2019
Glutenfritt morotsbröd i långpanna
Finmalda havregryn och rivna morötter utgör stommen i detta saftiga bröd utan vetemjöl.
Det behöver inte vara krångligt att utesluta vetemjöl. Här är ett recept på hembakat bröd med morötter och havregryn i stället. Baka som frallor eller limpa efter tycke och smak.
Vill du ha morotsbrödet garanterat glutenfritt väljer du glutenfritt havregryn.
Läs också: Fröknäcke – enkelt och gott
Glutenfritt morotsbröd
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 dl morot, riven
- 7 dl havregryn (obs: glutenfria)
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Riv moroten fint.
- Mixa havregrynen till ett mjöl med matberedare eller mixer.
- Vispa äggen fluffiga med elvisp.
- Blanda ihop allt till en geggig deg och låt svälla i 5 minuter.
- Klicka ut frallor på en plåt med bakplåtspapper, eller häll hela degen i en avlång brödform eller långpanna.
- Grädda mitt i ugnen i 10–12 min.