Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 januari

Glutenfritt morotsbröd i långpanna

Finmalda havregryn och rivna morötter utgör stommen i detta saftiga bröd utan vetemjöl.

 Ett saftigt morotsbröd utan vetemjöl som dessutom fungerar utmärkt att baka i långpanna – full pott!
Ett saftigt morotsbröd utan vetemjöl som dessutom fungerar utmärkt att baka i långpanna – full pott! FOTO: Istock

Det behöver inte vara krångligt att utesluta vetemjöl. Här är ett recept på hembakat bröd med morötter och havregryn i stället. Baka som frallor eller limpa efter tycke och smak.

Vill du ha morotsbrödet garanterat glutenfritt väljer du glutenfritt havregryn.

Läs också: Focaccia i långpanna – med tomater och oliver

Glutenfritt morotsbröd

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 dl morot, riven
  • 7 dl havregryn (obs: glutenfria)
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Riv moroten fint.
  3. Mixa havregrynen till ett mjöl med matberedare eller mixer.
  4. Vispa äggen fluffiga med elvisp.
  5. Blanda ihop allt till en geggig deg och låt svälla i 5 minuter.
  6. Klicka ut frallor på en plåt med bakplåtspapper, eller häll hela degen i en avlång brödform eller långpanna.
  7. Grädda mitt i ugnen i 10–12 min.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen