Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 januari 2019

Glutenfritt morotsbröd i långpanna

Finmalda havregryn och rivna morötter utgör stommen i detta saftiga bröd utan vetemjöl.

 Ett saftigt morotsbröd utan vetemjöl som dessutom fungerar utmärkt att baka i långpanna – full pott!
Ett saftigt morotsbröd utan vetemjöl som dessutom fungerar utmärkt att baka i långpanna – full pott! FOTO: Istock

Det behöver inte vara krångligt att utesluta vetemjöl. Här är ett recept på hembakat bröd med morötter och havregryn i stället. Baka som frallor eller limpa efter tycke och smak.

Vill du ha morotsbrödet garanterat glutenfritt väljer du glutenfritt havregryn.

Läs också: Fröknäcke – enkelt och gott

Glutenfritt morotsbröd

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 dl morot, riven
  • 7 dl havregryn (obs: glutenfria)
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Riv moroten fint.
  3. Mixa havregrynen till ett mjöl med matberedare eller mixer.
  4. Vispa äggen fluffiga med elvisp.
  5. Blanda ihop allt till en geggig deg och låt svälla i 5 minuter.
  6. Klicka ut frallor på en plåt med bakplåtspapper, eller häll hela degen i en avlång brödform eller långpanna.
  7. Grädda mitt i ugnen i 10–12 min.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen