Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 februari 2019

Glutenfritt rödbetsbröd

Rödbetor ger en vacker färg, god smak och saftig konsistens till detta nyttiga frukostbröd.

 Passa på att baka ett bröd på rödbetor när de är i säsong!
Passa på att baka ett bröd på rödbetor när de är i säsong! FOTO: Shutterstock/IBL

Rödbetsbrödet smakar gott med färskost och några skivade rädisor. Om du vill kan du även göra rostmackor av det. Toppa då med smör, marmelad och en smakrik ost.

Läs också: Fröknäcke – så enkelt och gott

Rödbetsbröd

Skriv ut

Ingredienser:

  • 400 g rödbetor
  • 6 st ägg
  • 2,5 dl kokosmjöl
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl linfrön
  • 5 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk malda pomeransskal
  • salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka rödbetorna. Låt svalna, skala och riv dem på rivjärn.
  3. Blanda ihop rödbetorna med äggen. Jobba upp till en deg med kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver, malda pomeransskal, linfrön, vatten och en nypa salt.
  4. Lägg degen i en brödform med bakplåtspapper.
  5. Grädda i ca 20 min.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen