Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 februari

Glutenfritt rödbetsbröd

Rödbetor ger en vacker färg, god smak och saftig konsistens till detta nyttiga frukostbröd.

 Passa på att baka ett bröd på rödbetor när de är i säsong!
Passa på att baka ett bröd på rödbetor när de är i säsong! FOTO: Shutterstock/IBL

Rödbetsbrödet smakar gott med färskost och några skivade rädisor. Om du vill kan du även göra rostmackor av det. Toppa då med smör, marmelad och en smakrik ost.

Läs också: Hälsosamma LCHF-brödet oopsies

Rödbetsbröd

Ingredienser:

  • 400 g rödbetor
  • 6 st ägg
  • 2,5 dl kokosmjöl
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl linfrön
  • 5 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk malda pomeransskal
  • salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka rödbetorna. Riv dem på rivjärn.
  3. Blanda ihop rödbetorna med äggen. Jobba upp till en deg med kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver, malda pomeransskal, linfrön, vatten och en nypa salt.
  4. Lägg degen i en brödform med bakplåtspapper.
  5. Grädda i ca 20 min.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen