Recept 5 februari
Glutenfritt rödbetsbröd
Rödbetor ger en vacker färg, god smak och saftig konsistens till detta nyttiga frukostbröd.
Rödbetsbrödet smakar gott med färskost och några skivade rädisor. Om du vill kan du även göra rostmackor av det. Toppa då med smör, marmelad och en smakrik ost.
Läs också: Hälsosamma LCHF-brödet oopsies
Rödbetsbröd
Ingredienser:
- 400 g rödbetor
- 6 st ägg
- 2,5 dl kokosmjöl
- 2,5 dl vatten
- 1 dl linfrön
- 5 msk fiberhusk
- 3 tsk bakpulver
- 3 tsk malda pomeransskal
- salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och koka rödbetorna. Riv dem på rivjärn.
- Blanda ihop rödbetorna med äggen. Jobba upp till en deg med kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver, malda pomeransskal, linfrön, vatten och en nypa salt.
- Lägg degen i en brödform med bakplåtspapper.
- Grädda i ca 20 min.