Recept 5 februari 2019
Glutenfritt rödbetsbröd
Rödbetor ger en vacker färg, god smak och saftig konsistens till detta nyttiga frukostbröd.
Rödbetsbrödet smakar gott med färskost och några skivade rädisor. Om du vill kan du även göra rostmackor av det. Toppa då med smör, marmelad och en smakrik ost.
Läs också: Fröknäcke – så enkelt och gott
Rödbetsbröd
Skriv ut
Ingredienser:
- 400 g rödbetor
- 6 st ägg
- 2,5 dl kokosmjöl
- 2,5 dl vatten
- 1 dl linfrön
- 5 msk fiberhusk
- 3 tsk bakpulver
- 3 tsk malda pomeransskal
- salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka rödbetorna. Låt svalna, skala och riv dem på rivjärn.
- Blanda ihop rödbetorna med äggen. Jobba upp till en deg med kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver, malda pomeransskal, linfrön, vatten och en nypa salt.
- Lägg degen i en brödform med bakplåtspapper.
- Grädda i ca 20 min.