Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 31 mars 2016

Godaste efterrätten: Apple pie-glass med kaksmulor

Något av det godaste som finns är hemgjord glass. Möjligheterna att variera är oändliga, dessutom går det att frossa i schysta råvaror. Här får du ett recept att göra själv ur Elisabeth Johanssons bok Glass.

8–10 portioner

2 äpplen, skalade och tärnade
3 msk vatten
3 msk strösocker
½ tsk malen kanel
200 g färskost, t ex Philadelphiaost
3 äggulor + 3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ krm salt
3 dl vispgrädde
½ tsk malen kanel
kaksmulor av ca 8 kakor (valfritt)

Äppelkompott:
1. Koka äppelbitarna i vattnet och tillsätt sockret. Låt sjuda ett par ­minuter. Dra av kastrullen från plat­tan och rör ner kanelen.

Färskostsglass:
1. Vispa ihop färskost, äggulor och strösocker. Tillsätt vaniljsocker och salt.
2. Vispa upp grädden och vänd ner den i smeten.
3. Vispa upp äggvitan i en separat skål och vänd ner den sist.
4.  Blanda färskostsglass, äppelkompott och smulor i en form och ställ in i frysen. Låt stå minst 4–5 timmar.
5. Sätt på lock eller täck med plast om glassen ska sparas längre.

Läs också: Svalkande isglass – gör egna fläder- och päronpinnar

Läs också: Bjud på glass i stora lass – nyponglass med rostad müsli

Läs också: Glass utan glassmaskin – 4 fantastiska recept du måste prova

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen