Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 augusti 2017

Godaste ugnspannkakan – dutch baby med färska bär

Okomplicerad, lättlagad och god. Vad kan man mer önska? Dutch baby är en holländsk pannkaka som passar lika bra till eftermiddagsfikat som till frukost.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Tänk på: Pannkakan är som godast nylagad, väntar du för länge innan servering sjunker den ihop.

Läs också: Farmor Esters supergoda saffranspannkaka

Dutch baby med färska bär

Skriv ut

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk socker
  • 25 g smör
  • TILLBEHÖR:
  • blåbär, eller andra färska bär
  • florsocker
  • rysk yoghurt (17%)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk och socker.
  2. Ställ in en stekpanna eller en form i ugnen och låt den bli riktigt het. Klicka smöret i den varma pannan och så fort det smält häller du i smeten. Stäng ugnsluckan.
  3. Snart börjar smeten stiga som en sufflé. Efter ungefär tjugo minuter är den klar. Håll koll det kan gå fortare. Pannans storlek avgör tiden så du får ha uppsikt så att den inte får för mycket färg.
  4. Ta ut, skär upp, häll bären över, en klick yoghurt på och så pudrar du en liten driva florsocker över alltihop. Sedan kan du njuta!

Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen