Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 januari 2018

Gör baconströssel

Över soppan, i salladen eller på glassen. Baconströssel är en fantastisk smakhöjare till många rätter, även till sött. Så här enkelt gör du strösslet själv.

 Baconströssel tar din matlagning till nya smakhöjder.
Baconströssel tar din matlagning till nya smakhöjder. FOTO: Istock

Bacon är en utmärkt krydda. Och du behöver inga mängder för att du ska komma åt den röka, salta smaken. Lite strössel på toppen kan räcka. Sensationellt gott både till mat- och efterrätter.

Läs också: Enkel kolasås – på bara två ingredienser

Baconströssel

Ingredienser

  • Bacon, exempelvis ett paket

Gör så här

  1. Skär bacon riktigt fint.
  2. Stek ditt finskurna bacon i en stekpanna utan fett och låt sedan fettet från köttet rinna av på papper.
  3. När det är torrt så hackar du det fint eller krossa i en mortel.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen