Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 januari 2018

Gör baconströssel

Över soppan, i salladen eller på glassen. Baconströssel är en fantastisk smakhöjare till många rätter, även till sött. Så här enkelt gör du strösslet själv.

 Baconströssel tar din matlagning till nya smakhöjder.
Baconströssel tar din matlagning till nya smakhöjder. FOTO: Istock

Bacon är en utmärkt krydda. Och du behöver inga mängder för att du ska komma åt den röka, salta smaken. Lite strössel på toppen kan räcka. Sensationellt gott både till mat- och efterrätter.

Läs också: Enkel kolasås – på bara två ingredienser

Baconströssel

Skriv ut

Ingredienser

  • Bacon, exempelvis ett paket

Gör så här

  1. Skär bacon riktigt fint.
  2. Stek ditt finskurna bacon i en stekpanna utan fett och låt sedan fettet från köttet rinna av på papper.
  3. När det är torrt så hackar du det fint eller krossa i en mortel.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen