Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 februari 2018

Gör basilika- och apelsinsmör

Kryddsmör ger maten ett fantastiskt lyft och är superenkelt att göra själv. Det här rekordgoda passar perfekt till grillade grönsaker, fisk och kyckling.

 Godaste kryddsmöret gör du själv.
Godaste kryddsmöret gör du själv. FOTO: Svegro

Enklare än så här kan det knappast bli att ge måltiden ett lyft. Passa på när de färska kryddorna börjar bli lite trötta. Smakar lika gott och är smart sätt att inte slänga mat i onödan.

Passa till

• Kokta och grillade grönsaker

• Stekt och grillad fisk

• Kyckling

• Bröd

• Perfekt till buffébordet

Läs också: 9 livsmedel som du alltid bör ha hemma

Basilika- och apelsinsmör med timjan och gräslök

Skriv ut

Ingredienser

  • 4-6 portioner
  • 2 krukor basilika, plockade och fint skurna blad
  • 2 msk fint skuren timjan
  • ½ dl fint skuren gräslök
  • 1 apelsin, rivet skal av
  • 4 msk pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 200 g smör, rumstempererat

Gör så här

  1. Mixa basilika, timjan, gräslök, skal och saft av apelsin samt salt i en matberedare tills det är finhackat.
  2. Tillsätt smöret och fortsätt att mixa tills allt är väl blandat. Lägg smöret i en skål.

Källa: Svegro

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen