Recept 18 december 2017
Gör dadelbollar– julens godaste utan vitt socker!
Mörk choklad, dadlar, cashewnötter och havssalt. Ja, det är lika gott som det låter. Här är bästa receptet på dadelbollar – utan vitt socker.
I byn Skåne-Tranås ligger Österlens chokladfabrik. Här bjuder chokladfabrikörerna Ulrika Bergenkrans och Fredrik Alverén på sitt bästa recept på julens bästa dadelbollar.
Läs också: Julgodis – här är Lands bäst recept
Dadelbollar med havssalt
Skriv ut
Ingredienser
- 20 stycken
- 2 deciliter naturella cashewnötter
- 8 färska dadlar (utan kärnor)
- 1 1/2 msk kokosolja
- 1/4 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 2 msk kakao
- 100 g mörk choklad (minst 70 procent)
- Garnering: Havssalt eller hackade pistagenötter
Gör så här
- Mixa cashewnötterna till bitar i en blender eller matberedare.
- Tillsätt dadlar, kokosolja, vanilj, salt och kakao.
- Mixa samman med nötterna så du får en slät massa.
- Forma till runda bollar och lägg på en tallrik med bakplåtspapper.
- Sätt in i kylskåpet och kyl i cirka 30 minuter.
- Doppa bollarna i smält choklad.
- Strö över havssaltsflingor eller hackade pistagenötter.
- Låt stelna och förvara svalt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.