Recept 12 juni 2018
Gör din egen maskrossaft
Koka saft med fynd från naturen. Den här är god och rolig att göra tillsammans med barnen.
Läs också: Svartvinbärssaft – så kokar du egen
Maskrossaft
Skriv ut
Ingredienser
- 8 dl vatten
- 4 ½ dl strösocker
- ½ liter maskrosblommor (bara det gula)
- Lite muskot (tar bort det beska)
- 1 msk citronsyra
Gör så här:
- Koka vatten och socker i cirka 15 minuter. Skölj blommorna under tiden. Tillsätt därefter blommorna och lite muskot. Låt småkoka 1 timme.
- Rör ner citronsyran. Sila bort blommorna. Häll saften på rengjord flaska.
- Blanda saften med vatten efter egen smak. Gör man mycket saft går det bra att frysa den och ta fram allt eftersom, den håller inte så länge i kylskåp.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.