Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 december 2014

Gör din egen nougat

Härliga smaker med lite tuggmotstånd. Vem kan motstå?

Italiensk nougat med mycket smak av honung.

Läs också: Alla recept om julbak du behöver!

Nougat med smak av honung

Skriv ut

Ingredienser

  • 25–35 bitar
  • 225 g flytande honung
  • 175 g strösocker
  • ½ dl vatten
  • ½ msk glykos
  • 1 äggvita
  • 3 ½ dl blandade nötter (t ex pistasch), grovt hackade
  • 1 dl maizena majsstärkelse

Gör så här

  1. Blanda honung, socker, vatten och glykos i en tjockbottnad kastrull. Rör om då och då medan det kokar. Låt det koka tills en stektermometer visar 150 grader, ta bort kastrullen från värmen.
  2. Vispa äggvitan till ett hårt skum i en stor skål.
  3. Häll långsamt i den varma sockerlagen i en jämn stråle i äggviteskummet, samtidigt som du vispar på. Ju längre du vispar desto tjockare och vitare blir smeten. Konsistensen ska vara seg och tjock.
  4. Vänd ner nötterna i smeten med hjälp av en slev.
  5. Mjöla två bakplåtspapper med maizena. Fördela den varma smeten på de två papperna. Forma smeten till två ”limpor”, ca 30 cm långa. Låt svalna och skär i valfritt stora bitar. Pudra gärna över maizena så klibbar det inte.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen