Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 april 2018

Gör drömgod chokladmarängtårta

Fira att det är helg, tisdag eller vad som helst. Det finns alltid anledning att överraska familj och vänner med världens godaste marängtårta. Den är inte svår att göra.

 Drömtårta. Denna underbara tårta tar visserligen lite tid att göra men det är inte alls svårt.
Bild 1/2 Drömtårta. Denna underbara tårta tar visserligen lite tid att göra men det är inte alls svårt. FOTO: Pernilla Rönnlid
 Kokboken heter Studentköket Quick and tasty, men recept passar alla som gillar god, nyttig och lättlagad mat.
Bild 2/2 Kokboken heter Studentköket Quick and tasty, men recept passar alla som gillar god, nyttig och lättlagad mat.

Bakning och matlagning handlar om att ha roligt. Det menar Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlid som har gjort kokboken Studentköket Quick and tasty.

Här bjuder de på receptet till deras fantastiska chokladmarängtårta.

Tips!

Äggvitorna är tillräckligt hårt vispade när det går att vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ur.

Läs också: Jordgubbstårta med mandelmassa

Drömgod chokladmarängtårta

Skriv ut

Ingredienser

  • 6–8 bitar
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1½ msk kakao
  • 225 g frysta eller färska jordgubbar
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk citronkesella, 250 g
  • Till garnering
  • Färska bär
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader varmluft. Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll i sockret och kakaon lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är blank.
  2. 2. Spritsa eller bred ut smeten i fyra runda cirklar, cirka 15 cm diameter, på bakplåtspapper på plåtar. Gillar du choklad kan du pudra lite extra kakao över bottnarna.
  3. 3. Ställ in båda plåtarna i ugnen, en ganska högt upp, en långt ner. Grädda i 40 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Stäng av ugnen och låt marängbottnarna stå kvar i ugnen tills den är kall. Vänta med att ta loss bottnarna från pappret tills de kallnat helt.
  4. 4. Mosa jordgubbarna. Använder du frysta jordgubbar så tina dem först och låt rinna av i en sil.
  5. 5. Vispa grädden ganska hårt och rör ner de mosade jordgubbarna. Lägg en marängbotten på ett fat. Varva citronkesella, jordgubbsgrädde och bottnar. Avsluta med grädde och bär.

Recept: Lena Djuphammar

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen