Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 november 2019

Gör egen glögg

Hemgjord glögg hör julen till. Här är Rachel Khoos härliga glöggrecept som doftar och smakar gammaldags jul. Adventsmyset kan börja!

 Varför inte servera glöggen ute i det fria? Värm den hemmagjorda glöggen över öppen eld så blir julstämningen maximal.
Varför inte servera glöggen ute i det fria? Värm den hemmagjorda glöggen över öppen eld så blir julstämningen maximal. FOTO: David Loftus

Det här glöggreceptet kommer från Rachel Khoos kokbok Mitt lilla svenska kök.

Tänk på att blandningen ska stå en vecka innan sista momentet ska utföras.

 ”Mitt lilla svenska kök” är matprofilen Rachel Khoos senaste kokbok. Den innehåller drygt 100 recept inspirerade av svensk mattradition.
”Mitt lilla svenska kök” är matprofilen Rachel Khoos senaste kokbok. Den innehåller drygt 100 recept inspirerade av svensk mattradition.

Läs också: Så gör du egen blåbärsglögg

Glögg

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 liter
  • 1 kanelstång, krossad
  • 10 kryddnejlikor
  • 2–3 bitar torkad ingefärsrot eller 1 tsk skalad, färskriven ingefärsrot
  • 5 krossade kardemummafrökapslar
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 8 russin
  • 1 dl renat brännvin
  • 7,5 dl rödvin 100g strösocker
  • Serveringsförslag:
  • 10–20 förvällda mandlar
  • 4 msk russin

Gör så här:

  1. Lägg kanel, kryddnejlikor, ingefära, kardemumma, rivet apelsinskal och russin i en stor burk och fyll på med brännvin.
  2. Sätt på locket och låt blandningen stå och dra i en vecka på ett svalt och mörkt ställe. Efter en vecka häller du upp blandningen i en kastrull tillsammans med rödvin och socker.
  3. Hetta upp tills sockret har löst sig (blandningen får inte koka).
  4. Låt glöggen svalna, sila sedan ner den i en kanna för att få bort kryddorna och häll den i väl rengjorda flaskor.
  5. Värm glöggen försiktigt före serveringen. Lägg i flera mandlar och några russin i varje glöggmugg om så önskas och fyll sedan på med glögg.
  6. OBS! Tänk på att blandningen ska stå en vecka innan sista momentet ska utföras.

Recept: Rachel Khoo

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen