Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 juni 2017

Gör egen pilsnersill med apelsin och vanilj

Vanilj, apelsin och öl – tre riktigt bra smaker när du ska göra sillinläggning Så här gör du härlig pilsnersill från den legendariska restaurangen Melanders Fisk.

 Servera pilsnersillen på knäckebröd tillsammans med smakrik lagrad ost, till exempel Västerbottensost.
Servera pilsnersillen på knäckebröd tillsammans med smakrik lagrad ost, till exempel Västerbottensost.

Pilsnersill med apelsin och vanilj

Skriv ut

Ingredienser

  • Sill till 4-6 portioner
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl socker
  • 1 dl ättika 12 procent
  • 2 dl ljus lager av pilsnertyp
  • 1/2 dl färskpressad apelsin
  • 1/2 dl vatten
  • 1 stycken stjärnanis
  • 1 stycken vaniljstång
  • 1 rödlök
  • 1 apelsin till garnering
  • Några kryddpepparkorn

Gör så här

  1. Koka upp allting utom ättika tills sockret löst upp sig ordentligt.
  2. Ta av lagen och tillsätt ättika, låt svalna.
  3. Vattna ur sillfiléer i 6-8 timmar.
  4. Lägg in den urvattnade sillen och låt stå i kyl minst 48 timmar.
  5. Skär sillen i gaffelbitar och garnera med apelsinskivor och rödlöksringar.

Nils Molinder, Melanders Fisk

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen