Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 22 maj 2018

Gör eget syrensocker

Gott, somrigt och vackert. Så här enkelt gör du eget syrensocker.

 Syrenblommor är inte bara vackra, de smakar gott också. Passar perfekt att smaksätta sockret med.
Syrenblommor är inte bara vackra, de smakar gott också. Passar perfekt att smaksätta sockret med. FOTO: Istock

Socker smaksatt med syrenblommor smakar svensk sommar när den är som bäst.

Syrensockret passar fint att smaksätta sommardrinken eller den hemlagade glassen med. Gott också att baka småkakor med och strö över en härlig bärpaj innan den bakas i ugnen. I en vacker glasburk blir syrensockret dessutom en jättefin present.

Läs också: Så gör du egen syrensaft

Syrensocker med vanilj

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 dl syrenblommor
  • 1 vaniljstång
  • ½ kg strösocker

Gör så här:

  1. Plocka, tvätta och rensa syrenklasarna och lägg dem på ett bakplåtspapper.
  2. Plocka försiktigt loss de små blommorna och låt dem torka på ett nytt bakplåtspapper.
  3. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda både stång och frön med strösockret.
  4. Varva de torra syrenblommorna och vaniljsockret i en vacker glasburk.
  5. Låt syrensockret stå i några dagar. Skaka om då och då tills sockret torkat och är redo att användas. Kan ta lite längre tid ibland.
  6. Sila bort blommorna om du vill när sockret har tagit smak. De tappar färg när de torkar.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen