Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 december 2017

Jordnötsbräck – så gör du favoritgodiset

Snabbt, enkelt och makalöst gott. Jordnötsbräck smakar sött och salt på samma gång – en magisk smakkombination.

 Lyxigt, gott och enkelt med jordnötsbräck.
Lyxigt, gott och enkelt med jordnötsbräck. FOTO: Thomas Hjertén

Till glögg, till kaffe och te. Eller bara rakt upp och ner. Jordnötsbräck är en ljuvlig kombination av sött och salt.

Läs också: Julgodis – Lands bästa recept

Jordnötsbräck

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 plåt
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 150 g salta jordnötter

Gör så här

  1. Koka smör, strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull och värm till 145 grader, det tar cirka 10 minuter.
  2. Ta kastrullen från plattan och rör ner jordnötterna. Koka massan i ytterligare 3–5 minuter till den når 145 grader igen.
  3. Häll genast upp smeten på en plåt med bakplåtspapper och låt den stelna. Bryt bräcket i lagom stora bitar.

Recept: Eva Nordlinder

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen