Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 december 2017

Jordnötsbräck – så gör du favoritgodiset

Snabbt, enkelt och makalöst gott. Jordnötsbräck smakar sött och salt på samma gång – en magisk smakkombination.

 Lyxigt, gott och enkelt med jordnötsbräck.
Lyxigt, gott och enkelt med jordnötsbräck. FOTO: Thomas Hjertén

Till glögg, till kaffe och te. Eller bara rakt upp och ner. Jordnötsbräck är en ljuvlig kombination av sött och salt.

Läs också: Julgodis – Lands bästa recept

Jordnötsbräck

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 plåt
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 150 g salta jordnötter

Gör så här

  1. Koka smör, strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull och värm till 145 grader, det tar cirka 10 minuter.
  2. Ta kastrullen från plattan och rör ner jordnötterna. Koka massan i ytterligare 3–5 minuter till den når 145 grader igen.
  3. Häll genast upp smeten på en plåt med bakplåtspapper och låt den stelna. Bryt bräcket i lagom stora bitar.

Recept: Eva Nordlinder

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen