Recept 19 december 2017
Jordnötsbräck – så gör du favoritgodiset
Snabbt, enkelt och makalöst gott. Jordnötsbräck smakar sött och salt på samma gång – en magisk smakkombination.
Till glögg, till kaffe och te. Eller bara rakt upp och ner. Jordnötsbräck är en ljuvlig kombination av sött och salt.
Läs också: Julgodis – Lands bästa recept
Jordnötsbräck
Skriv ut
Ingredienser
- 1 plåt
- 100 g smör
- 2 ½ dl strösocker
- 1 ½ dl ljus sirap
- 150 g salta jordnötter
Gör så här
- Koka smör, strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull och värm till 145 grader, det tar cirka 10 minuter.
- Ta kastrullen från plattan och rör ner jordnötterna. Koka massan i ytterligare 3–5 minuter till den når 145 grader igen.
- Häll genast upp smeten på en plåt med bakplåtspapper och låt den stelna. Bryt bräcket i lagom stora bitar.