Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 december 2017

Så gör du julens ljuvligaste glögg – med chokladsmak!

Kakaoglögg, Ja, det är precis så gott som det låter. Här är receptet på julens ljuvligaste glögg. Superenkel att göra!

 Glögg med ljuvlig chokladsmak, så gör du julens godaste glögg
Glögg med ljuvlig chokladsmak, så gör du julens godaste glögg FOTO: Fotograf Martin Lindeborg

I byn Skåne-Tranås på i Skåne ligger Österlen Choklafabrik. Den drivs av Ulrika Bergenkrans och hennes man Fredrik Alverén, två chokladfantaster som förser skåningar och långväga kunder med exklusiva praliner och annat gott med choklad.

Här bjuder de på sitt favoritrecept på glögg – med ljuvlig chokladsmak.

Läs också: Så gör du blåbärsglögg

Kakaoglögg

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 liter
  • 1 liter rött vin
  • 1 msk kakao
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk kakaonibs (små kakaobitar som finns färdigt att köpa i påsar)
  • 5 stjärnanis
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk hela nejlikor
  • 0,5 tsk kardemummakärnor

Gör så här

  1. Värm vinet i en kastrull under medelhög värme men inte så att vinet kokar.
  2. Rör ner socker och kryddorna.
  3. Sikta ner kakaon med en tesil och vispa under tiden.
  4. Rör om och låt dra i cirka 5 minuter. Slå över glöggen i flaska eller en kanna och låt svalna.
  5. Låt stå och dra i två dagar och sila sedan av kryddorna innan servering.

Recept: Ulrika Bergenkrans och Fredrik Alverén

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen