Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 januari 2018

Gör pinnbröd för utflykten!

Det finns väl inget mysigare än att plocka fram den hemgjorda degen, hitta rätt pinne i skogen och göra upp en eld...

FOTO: Lars Brundin / Sydsvenskan / IBL Bildbyrå

Du vet ju vad som väntar – pinnbröd som du bjuder ditt sällskap på! Det är enkelt att förbereda hemma, titta bara!

Läs också: Så gör du det samiska tunnbrödet gáhkku – direkt i pannan

Pinnbröd

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 krm salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 2 krm bakpulver (valfritt)
  • tillbehör:
  • 1 dl sylt eller honung och smör

Gör så här

  1. Blanda lite salt och mjöl i en bunke
  2. Häll eventuellt i lite bakpulver
  3. Späd ut med vatten och rör runt så att det blir en lagom fast deg. Förvara exempelvis i en burk med lock.
  4. När du är utomhus:
  5. Hitta en pinne
  6. Forma avlånga bitar av degen, cirka 1 cm i diameter och 20 cm långa.
  7. Grilla 5 minuter över brasa så att pinnbröden får färg och är genombakt
  8. Ta försiktigt av dem och fyll med smör och honung eller sylt. Sedan kan du njuta efter bästa förmåga!

Receptfavoriter

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen