Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Mat & dryck 13 december 2017

Gör saftigaste köttbullarna

Vill du ha saftigare köttbullar? Då ska du göra en lösare smet och spritsa fram köttbullarna. Här är knepen som gör dem himmelskt goda.

 Gillar du saftiga köttbullar ska du kolla in de här enkla knepen. Foto: Svenskt Kött
Gillar du saftiga köttbullar ska du kolla in de här enkla knepen. Foto: Svenskt Kött

Det är inte svårt att göra köttbullarna härligt saftiga. Med dessa enklas steg kommer du få garanterat goda och saftiga köttbullar, oavsett om du gör dem med eller utan ägg eller ströbröd. Färsen går också bra att variera – nötfärs, fläskfärs eller blandfärs.

1. Riv löken

Riv löken grovt i rivjärn istället för att hacka den. På så sätt tränger vätskan fram och löken blir jämnare fördelad, vilket gör köttbullarna saftigare.

2. Spritsa smeten till köttbullarna

Gör en lite lösare smet och spritsa den istället för att rulla köttbullarna.

3. Skölj med vatten

Oavsett om du spritsar eller rullar – ha alltid en skål med vatten på sidan och skölj spritsen eller händerna emellan så kladdar köttbullarna inte fast.

Läs också: Krämig Janssons frestelse – en älskad klassiker

4. Grädda i ugn

Köttbullarna blir saftigare när de tillagas i ugn istället för att stekas. Lägg på en plåt och grädda på 225 grader i 5-8 minuter.

5. Går att frysa

Köttbullar går bra att frysa in efter att de svalnat. Enkelt att ta fram och steka lagom till julafton för en underbar nylagad känsla!

6. Bästa stekytan

Sista steget är att få till den perfekta stekytan. Detta gör du precis när du tagit ut dem ur ugnen (eller senare ur frysen). Stek köttbullarna snabbt i smör, några i taget i omgångar.

Läs också: Griljerad skinka – godaste receptet

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen