Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 december 2017

Gör snabb auberginegratäng

Med en minimal insats i köket gör du den här supergoda auberginegratängen. Bästa allt i ett-receptet!

 Denna rekordgoda gratäng är lika härlig att bjuda på som att njuta av en vanlig vardag.
Denna rekordgoda gratäng är lika härlig att bjuda på som att njuta av en vanlig vardag. FOTO: Emma Shevtzoff

Detta superrecept kommer från boken Vardagsgott av Anne Aobadia.

– Jag gillar enkla recept som bjuder på tydliga smaker, trots minimal insats i köket, säger hon.

Aubergine-receptet är ett härligt exempel på just det. Var så god!

Läs också: Krämig laxgryta med saffran – så gör du bästa fiskgrytan

Snabb auberginegratäng

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 2 auberginer
  • 3 gula lökar
  • olivolja eller smör, till stekning
  • 1–2 tsk mynta, torkad
  • ½ dl färsk persilja, finhackad
  • 150 g fetaost
  • 1 dl riven ost
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen i centimetertjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt med papper på. Salta på båda sidorna. Sätt i ugnen, låt stå 15 minuter.
  2. Skär under tiden löken riktigt tunt. Stek gyllene, salta och peppra.
  3. Lägg ett lager aubergineskivor i en ugnsform, sedan hälften av löken, mynta, persilja och 100 g söndersmulad fetaost.
  4. Lägg på ett sista lager aubergine och resten av löken. Avsluta med ytterligare fetaost och riven ost.
  5. Häll över grädden och sätt i ugnen. Låt stå minst 30–40 minuter, tills gratängen fått fin färg och grädden bubblar.

Recept: Anne Aobadia

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen