Recept 18 december 2017
Gör snabb auberginegratäng
Med en minimal insats i köket gör du den här supergoda auberginegratängen. Bästa allt i ett-receptet!
Detta superrecept kommer från boken Vardagsgott av Anne Aobadia.
– Jag gillar enkla recept som bjuder på tydliga smaker, trots minimal insats i köket, säger hon.
Aubergine-receptet är ett härligt exempel på just det. Var så god!
Läs också: Krämig laxgryta med saffran – så gör du bästa fiskgrytan
Snabb auberginegratäng
Skriv ut
Ingredienser
- 4 portioner
- 2 auberginer
- 3 gula lökar
- olivolja eller smör, till stekning
- 1–2 tsk mynta, torkad
- ½ dl färsk persilja, finhackad
- 150 g fetaost
- 1 dl riven ost
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen i centimetertjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt med papper på. Salta på båda sidorna. Sätt i ugnen, låt stå 15 minuter.
- Skär under tiden löken riktigt tunt. Stek gyllene, salta och peppra.
- Lägg ett lager aubergineskivor i en ugnsform, sedan hälften av löken, mynta, persilja och 100 g söndersmulad fetaost.
- Lägg på ett sista lager aubergine och resten av löken. Avsluta med ytterligare fetaost och riven ost.
- Häll över grädden och sätt i ugnen. Låt stå minst 30–40 minuter, tills gratängen fått fin färg och grädden bubblar.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.