Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 juni 2017

Gör sommarens godaste rabarberkompott – skånskt recept

Kompott av rabarber är något av det godaste man kan äta på sommaren. Testa det här receptet som kommer från gården Ängavallen i Skåne. Underbart gott!

 Rabarberkompott smakar sommar när den är som bäst.
Rabarberkompott smakar sommar när den är som bäst. FOTO: Sarsmis

Läs också: Picklad rabarber – enkelt recept

Skånsk rabarberkompott

Skriv ut

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 1 dl socker
  • ½ dl vatten
  • ½ vaniljstång

Gör så här

  1. Skala och skär rabarbern i 1 cm stora bitar.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur den. Koka upp hela vaniljstången och rabarberskalet i socker och vatten. Låt koka 5 minuter och ta sedan bort vaniljstången. Koka rabarbern tills bitarna är mjuka och låt svalna i den varma sockerlagen.
  3. Sila bort vätskan strax innan servering och smaksätt med lite florsocker.

Recept: Niklas Kämpargård, Ängavallen

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen