Recept 30 juni 2017
Gör sommarens godaste rabarberkompott – skånskt recept
Kompott av rabarber är något av det godaste man kan äta på sommaren. Testa det här receptet som kommer från gården Ängavallen i Skåne. Underbart gott!
Läs också: Picklad rabarber – enkelt recept
Skånsk rabarberkompott
Skriv ut
Ingredienser
- 200 g rabarber
- 1 dl socker
- ½ dl vatten
- ½ vaniljstång
Gör så här
- Skala och skär rabarbern i 1 cm stora bitar.
- Dela vaniljstången och skrapa ur den. Koka upp hela vaniljstången och rabarberskalet i socker och vatten. Låt koka 5 minuter och ta sedan bort vaniljstången. Koka rabarbern tills bitarna är mjuka och låt svalna i den varma sockerlagen.
- Sila bort vätskan strax innan servering och smaksätt med lite florsocker.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.