Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 juni 2017

Gör sommarens godaste rabarberkompott – skånskt recept

Kompott av rabarber är något av det godaste man kan äta på sommaren. Testa det här receptet som kommer från gården Ängavallen i Skåne. Underbart gott!

 Rabarberkompott smakar sommar när den är som bäst.
Rabarberkompott smakar sommar när den är som bäst. FOTO: Sarsmis

Läs också: Picklad rabarber – enkelt recept

Skånsk rabarberkompott

Skriv ut

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 1 dl socker
  • ½ dl vatten
  • ½ vaniljstång

Gör så här

  1. Skala och skär rabarbern i 1 cm stora bitar.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur den. Koka upp hela vaniljstången och rabarberskalet i socker och vatten. Låt koka 5 minuter och ta sedan bort vaniljstången. Koka rabarbern tills bitarna är mjuka och låt svalna i den varma sockerlagen.
  3. Sila bort vätskan strax innan servering och smaksätt med lite florsocker.

Recept: Niklas Kämpargård, Ängavallen

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen