Recept 21 februari 2018
Gör supersnabb lasagne
Detta kan vara det smartaste lasagne-receptet någonsin. Du gör det på rester från kylen. Var så god! Här är Tina Nordströms supergoda Lasagne pronto.
Om du har ont om tid eller råkar ha rester av exempelvis prickig korv och skinka så är detta ett perfekt recept för dig. Det kommer från Tina Nordströms kokbok Tinas kök.
– Häll tomat och béchamelsås över alltihop och så in i ugnen, tipsar Tina.
Läs också: Gör egen mozzarella – på 30 minuter!
Lasagne pronto med tomat och chark
Skriv ut
Ingredienser
- 4 portioner
- 200 g färska lasagneplattor
- 1 burk färdig tomatsås, 400 g
- 1 kruka basilika, hackade blad
- 250 g salami, coppa eller god rökt skinka, i skivor
- 300 g körsbärstomater i halvor
- 2 påsar mozzarella à 125 g, riven i bitar
- olivolja till servering
- salt och svartpeppar ur kvarn
- Ostsås
- 3 dl crème fraiche
- 250 g mascarpone
- 2 dl färskriven smakrik ost, 50 g
- salt och svartpeppar ur kvarn
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda crème fraiche, mascarpone och parmesan till ostsåsen. Smaksätt med salt och peppar.
- Häll några skedar tomatsås i botten på en ugnsform – den ska knappt täcka botten. Klicka ut lite ostsås ovanpå. Lägg ut ett lager pastaplattor och fortsätt sedan att varva pastaplattor, tomatsås, ostsås, hackad basilika och någon av charkuterierna tills alla ingredienser är slut.
- Fördela tomater och mozzarella överst och ringla över ett par matskedar olivolja. Grädda i ugnen i 35–40 minuter.
- Servera lasagnen direkt toppad med basilikablad.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.