Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 21 februari 2018

Gör supersnabb lasagne

Detta kan vara det smartaste lasagne-receptet någonsin. Du gör det på rester från kylen. Var så god! Här är Tina Nordströms supergoda Lasagne pronto.

 Lasagne pronto med tomat och chark är ett supergott rensa kylen-recept.
Lasagne pronto med tomat och chark är ett supergott rensa kylen-recept. FOTO: Lennart Weibull

Om du har ont om tid eller råkar ha rester av exempelvis prickig korv och skinka så är detta ett perfekt recept för dig. Det kommer från Tina Nordströms kokbok Tinas kök.

– Häll tomat och béchamelsås över alltihop och så in i ugnen, tipsar Tina.

 Receptet kommer från Tinas kök – grunderna, genvägarna och mina bästa recept.
Receptet kommer från Tinas kök – grunderna, genvägarna och mina bästa recept.

Läs också: Gör egen mozzarella – på 30 minuter!

Lasagne pronto med tomat och chark

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1 burk färdig tomatsås, 400 g
  • 1 kruka basilika, hackade blad
  • 250 g salami, coppa eller god rökt skinka, i skivor
  • 300 g körsbärstomater i halvor
  • 2 påsar mozzarella à 125 g, riven i bitar
  • olivolja till servering
  • salt och svartpeppar ur kvarn
  • Ostsås
  • 3 dl crème fraiche
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl färskriven smakrik ost, 50 g
  • salt och svartpeppar ur kvarn

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda crème fraiche, mascarpone och parmesan till ostsåsen. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Häll några skedar tomatsås i botten på en ugnsform – den ska knappt täcka botten. Klicka ut lite ostsås ovanpå. Lägg ut ett lager pastaplattor och fortsätt sedan att varva pastaplattor, tomatsås, ostsås, hackad basilika och någon av charkuterierna tills alla ingredienser är slut.
  4. Fördela tomater och mozzarella överst och ringla över ett par matskedar olivolja. Grädda i ugnen i 35–40 minuter.
  5. Servera lasagnen direkt toppad med basilikablad.

Recept: Tina Nordström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen