Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 25 augusti 2017

Gräddiga kantareller med fläsk och lagrad ost

Kantareller är goda precis som de är, gärna tillsammans med en klick smör. Men ibland är det kul att testa något nytt. Här är en smarrig kantarellmacka med spännande smaker.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Receptet är hämtat från Lands Katarina Ekeström, som driver bloggen Skog till bord. Självklart går det att komponera toasten efter eget smak och tycke.

Läs också: Kantarellpytt – gott och otroligt smakrikt

Kantarellmacka med fläsk och lagrad ost

Skriv ut

Ingredienser

  • Kantareller
  • Grädde
  • Lagrad ost, t.ex. västerbotten
  • Dill
  • Salt & peppar
  • Surdegsbröd
  • Vitlök
  • Tunna skivor varmrökt fläsk eller lufttorkad skinka

Gör så här:

  1. Rensa kantarellerna och riv eller skär i bitar. Stek i smör.
  2. Häll på en skvätt grädde som får koka in till en krämig konsistens.
  3. Riv lite ost och rör i. Smaka av med salt och peppar.
  4. Plocka generöst med dillvippor över.
  5. Stek brödskivorna vackert gyllenbruna. Raspa lite vitlök över skivorna.
  6. Lägg fläsk eller skinka på brödet. Skeda kantarellblandningen över.
  7. Ät och fundera lite över det där med kantarell och dill. Gott, eller hur?

Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen