Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 april 2019

Gräddig laxpudding med grönkål

En örtdoftande krämig laxpudding med potatis och grönkål kan bli din nya middagsfavorit.

 Visst är det bekvämt att lägga alla ingredienser i samma form och låta ugnen göra jobbet?
Visst är det bekvämt att lägga alla ingredienser i samma form och låta ugnen göra jobbet? FOTO: Ove Lindfors

Purjolök, grönkål och dill är grönska som ger gratängen färg, såväl som smak. I stället för att göra laxpudding på kokt potatis kan du istället skiva potatisen väldigt tunt.

Läs också: Fiskgratäng med syrlig citronsås

Laxpudding

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 700 g mjölig potatis
  • 4 ägg
  • 2 dl standardmjölk, 3%
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 300 g gravad lax i skivor
  • 3 dl strimlad purjolök
  • 2 dl hackad färsk grönkål
  • 2 dl hackad dill
  • ca 25 g kallt smör
  • Till servering:
  • hackad dill
  • skirat smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva potatisen lövtunt, gärna på mandolin.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, vatten, salt och peppar.
  3. Varva potatis, lax, purjolök, grönkål och dill i en smord ugnsfast form.
  4. Häll på äggstanningen. Hyvla över smör med osthyvel.
  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 50 minuter. Känn med en sticka att potatisen är klar.
  6. Strö över hackad dill och servera med skirat smör.

Recept: Caroline Hofberg

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen