Recept 9 oktober 2018
Gräddkokt renskav med lingon
Gräddkokt renskav med champinjoner och lingon är snabb och god middagsmat för hela familjen.
Visst är det härligt med långkok, men det är inte alltid tiden räcker till. Renskav är snabblagat och gott när man enkelt vill svänga ihop en krämig gryta. Pressad potatis och extra lingonsylt är gott till.
Det här receptet bygger på fem huvudingredienser du behöver köpa hem. Resten finns i skafferiet.
Läs också: Rådjursskav med kantareller i tunnbröd
Gräddkokt renskav med lingon
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner)
- 250 g färska champinjoner
- 1 purjolök
- 2 paket renskav à 240 g
- smör
- salt
- nymald peppar
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk soja, kinesisk
- 3 msk lingonsylt
Gör så här:
- Skiva champinjonerna. Skölj och strimla purjolöken.
- Stek renskavet i smör i en stekpanna. Dra isär köttet så att det blir jämnt brynt. Lyft upp köttet och ställ åt sidan.
- Stek svamp och lök i smör i pannan. Lägg tillbaka köttet. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt grädde, soja och lingonsylt. Koka ihop ett par minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med extra lingonsylt och pressad potatis.