Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 oktober 2018

Gräddkokt renskav med lingon

Gräddkokt renskav med champinjoner och lingon är snabb och god middagsmat för hela familjen.

 Gott, snabbt och enkelt med bara några få ingredienser.
Gott, snabbt och enkelt med bara några få ingredienser. FOTO: Ove Lindfors

Visst är det härligt med långkok, men det är inte alltid tiden räcker till. Renskav är snabblagat och gott när man enkelt vill svänga ihop en krämig gryta. Pressad potatis och extra lingonsylt är gott till.

Det här receptet bygger på fem huvudingredienser du behöver köpa hem. Resten finns i skafferiet.

Läs också: Rådjursskav med kantareller i tunnbröd

Gräddkokt renskav med lingon

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner)

  • 250 g färska champinjoner
  • 1 purjolök
  • 2 paket renskav à 240 g
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja, kinesisk
  • 3 msk lingonsylt

Gör så här:

  1. Skiva champinjonerna. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Stek renskavet i smör i en stekpanna. Dra isär köttet så att det blir jämnt brynt. Lyft upp köttet och ställ åt sidan.
  3. Stek svamp och lök i smör i pannan. Lägg tillbaka köttet. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt grädde, soja och lingonsylt. Koka ihop ett par minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med extra lingonsylt och pressad potatis.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen