Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 december 2021

Gräddkola med choklad och flingsalt

Gräddkola som lyfter ytterligare med choklad och så lite salt därtill - vilken lyx! Och inte är det svårt heller! Väl värt att prova.

 Supergoda kolor med choklad och flingsalt.
Supergoda kolor med choklad och flingsalt. FOTO: Arla

Att gräddkola är en klassiker i sötsakssvängen kan ingen ta miste på och när den, som här, får sällskap av både choklad och salt så blir det extra gott.

Receptet kommer från Arla och är synnerligen välsmakande.

Gräddkola med choklad och flingsal

Skriv ut

Ingredienser (25 stycken)

  • 1/2 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 1 ½ dl glykos
  • 3 dl strösocker

Gör så här:

  1. Dela vaniljstången på längden. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  2. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123 grader Häll kolan i en form med bakplåtspapper, 20 x 30 cm. Låt stelna i kylen 3-4 timmar.
  3. Dela kolan i bitar. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Doppa kolorna i chokladen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt och låt stelna.

Recept och foto: Arla

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen