Recept 3 december 2021
Gräddkola med choklad och flingsalt
Gräddkola som lyfter ytterligare med choklad och så lite salt därtill - vilken lyx! Och inte är det svårt heller! Väl värt att prova.
Att gräddkola är en klassiker i sötsakssvängen kan ingen ta miste på och när den, som här, får sällskap av både choklad och salt så blir det extra gott.
Receptet kommer från Arla och är synnerligen välsmakande.
Gräddkola med choklad och flingsal
Skriv ut
Ingredienser (25 stycken)
- 1/2 vaniljstång
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 75 g smör
- 1 ½ dl glykos
- 3 dl strösocker
Gör så här:
- Dela vaniljstången på längden. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och rör tills sockret har smält.
- Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123 grader Häll kolan i en form med bakplåtspapper, 20 x 30 cm. Låt stelna i kylen 3-4 timmar.
- Dela kolan i bitar. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Doppa kolorna i chokladen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt och låt stelna.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.