Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 november 2019

Gravad ansjovisströmming

En gravad ansjovisströmming med kapris, purjolök och dill att duka fram till julens buffébord.

 Rödbetor och ansjovis är en god kombination.
Rödbetor och ansjovis är en god kombination. FOTO: Foto: Ove Lindfors

Med kapris, purjolök och dill får du här en spännande och intensivt smaksatt gravad strömming. En given favorit på julbordet!

Läs också: Rödlökssill med dill

Gravad ansjovisströmming

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 600 g strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit, 12 procent
  • 1 msk salt
  • Sås
  • 1 liten ask ansjovis, 55 g
  • 3 msk kapris
  • 2 msk ansjovisspad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl fintärnade inlagda rödbetor
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 1 dl hackad dill
  • salt
  • nymald vitpeppar

Gör så här:

  1. Skölj strömmingen. Blanda vatten, ättikssprit och salt. Låt filéerna ligga i lagen tills köttet är vitt, 4–6 timmar.
  2. Ta upp och låt rinna av noga genom durkslag. Lägg därefter strömmingen på tjockt hushållspapper som suger upp vätska, annars kan såsen bli för vattnig. Dra sedan av skinnet.
  3. Hacka ansjovisfiléerna. Krama vätskan ur kaprisen och grovhacka.
  4. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner strömmingen i såsen. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen