Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 december 2018

Gravad röding på frasig rösti

Röding bjuder mild sälta till smörfrasig rösti i denna festliga middagsrätt.

 En trevlig rätt att laga till kalaset, perfekt som förrätt – eller huvudrätt!
En trevlig rätt att laga till kalaset, perfekt som förrätt – eller huvudrätt! FOTO: Katarina Ekeström

Gravat kan ofta ätas direkt utan vidare tillagning och här ska saltet inte tas med en nypa utan doseras noga enligt receptet. Stämmer inte proportionerna kan resultatet bli helt fel.

Läs också: Julmat på nolltid med smarta genvägar

Gravad röding på frasig rösti

Skriv ut

Ingredienser: (4 personer)

  • 400 g rödingfilé
  • 3 msk socker
  • 1 ½ msk salt
  • ½ tsk grovkrossad vitpeppar
  • Potatisrösti
  • 4 potatisar
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör
  • 40 g löjrom
  • créme fraiche
  • finhackad rödlök
  • plockade dillvippor

Gör så här:

  1. Lägg rödingfiléerna med skinnsidan ner på ett fat. Blanda socker, salt och peppar. Fördela blandningen över filéerna. Lägg ihop filéerna två och två. Täck och ställ kallt 1 ½ dygn. Vänd ett par gånger under tiden. Vid servering torkas fisken av och skivas mycket tunt.
  2. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda med salt och pressa så mycket vätska som möjligt ur den.
  3. Hetta upp en blandning av olja och smör i en panna. Stek fyra tunna potatiskakor till fin färg.
  4. Servera rödingen på röstin tillsammans med en sked löjrom, lite crème fraiche, finhackad lök och dill.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen