Recept 17 juni 2022
Gravlaxbakelser med rosépeppar
Lättgjorda små bakelser som passar lika bra på midsommarbuffén som tilltugg till drinken.
Caroline Hofberg bjuder på små goda laxbakelser. Enkla att göra, uppskattade på midsommarbuffén och som smågott till drinken.
Läs också: Anjovisröra med forellrom
Gravlaxbakelser med rosépeppar
Skriv ut
Ingredienser
- 16 stycken
- 200 g naturell färskost
- 4 msk vispgrädde
- 2 ½ msk riven färsk pepparrot
- 16 skivor kavring eller danskt rågbröd
- 3 msk hackad dill
- 200 g skivad gravlax
- ca 2 tsk rosépeppar
- svart sesamfrö
- smörgåskrasse
Gör så här
- Vispa ihop färskost och grädde med elvisp. Vänd ner pepparroten.
- Stansa ut brödrundlar, cirka 6 centimeter i diameter. Detta kan göras i god tid och förvaras i plastpåse.
- Bred ostkrämen på brödet vid servering.
- Strö på hackad dill. Skär laxen i strimlor, gör små rosor och lägg på brödet. Smula över lite rosépeppar och toppa med sesamfrö och krasse.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.