Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 juni

Gravlaxbakelser med rosépeppar

Lättgjorda små bakelser som passar lika bra på midsommarbuffén som tilltugg till drinken.

 Lättgjorda små bakelser som passar lika bra på midsommarbuffén som tilltugg till drinken.
Lättgjorda små bakelser som passar lika bra på midsommarbuffén som tilltugg till drinken. FOTO: Ove Lindfors

Caroline Hofberg bjuder på små goda laxbakelser. Enkla att göra, uppskattade på midsommarbuffén och som smågott till drinken.

Läs också: Anjovisröra med forellrom

Gravlaxbakelser med rosépeppar

Skriv ut

Ingredienser

  • 16 stycken
  • 200 g naturell färskost
  • 4 msk vispgrädde
  • 2 ½ msk riven färsk pepparrot
  • 16 skivor kavring eller danskt rågbröd
  • 3 msk hackad dill
  • 200 g skivad gravlax
  • ca 2 tsk rosépeppar
  • svart sesamfrö
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Vispa ihop färskost och grädde med elvisp. Vänd ner pepparroten.
  2. Stansa ut brödrundlar, cirka 6 centimeter i diameter. Detta kan göras i god tid och förvaras i plastpåse.
  3. Bred ostkrämen på brödet vid servering.
  4. Strö på hackad dill. Skär laxen i strimlor, gör små rosor och lägg på brödet. Smula över lite rosépeppar och toppa med sesamfrö och krasse.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen