Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 juni

Gravlaxbakelser med rosépeppar

Små snittar kavring, färskoströra smaksatt med pepparrot och rosépeppar, toppad av gravlax.

 Gravlaxbakelser med rosépeppar är lagom munsbitar på sommarbuffén.
Gravlaxbakelser med rosépeppar är lagom munsbitar på sommarbuffén. FOTO: Ove Lindfors

Lättgjorda små bakelser som passar lika bra på midsommarbuffén som tilltugg till drinken.

Läs också: Snittar med rödbeta och getostscrème

Gravlaxbakelser med rosépeppar

Skriv ut

Ingredienser: (16 stycken)

  • 200 g cream cheese
  • 4 msk vispgrädde
  • 2 ½ msk riven färsk pepparrot
  • 16 skivor kavring eller danskt rågbröd
  • ca 3 msk hackad dill
  • 200 g skivad gravlax
  • 2 tsk rosépeppar
  • svart sesamfrö
  • smörgåskrasse

Gör så här:

  1. Vispa ihop cream cheese och grädde med elvisp. Vänd ner pepparroten.
  2. Stansa ut brödrundlar, cirka 6 centimeter i diameter. Detta kan göras i god tid och förvaras i plastpåse.
  3. Bred ostkrämen på brödet vid servering.
  4. Strö på hackad dill. Skär laxen i strimlor, gör små rosor och lägg på brödet. Smula över lite rosépeppar och toppa med sesamfrö och krasse.

Recept: Caroline Hofberg, carolineikoket.com

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen