Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 21 december 2018

Gravlaxrullar med julsenap och grönkål

Gravad lax med senapskryddad sås och grönkål på nytt sätt.

 Vackra små rullar av lax med färskostkräm i.
Vackra små rullar av lax med färskostkräm i. FOTO: Ove Lindfors

Förnya laxen med lyxiga rullar. De fylls med färskost, sötstark senap och finhackad grönkål. Krämen går snabbt att sno ihop och rullarna skärs i skivor innan de serveras. Så enkelt och gott!

Läs också: Paj med purjolök och lax

Gravlaxrullar med julsenap och grönkål

Skriv ut

Ingredienser: (20–24 stycken)

  • 200 g phialdelphiaost
  • 3 msk julsenap eller sötstark senap
  • 2 dl färsk finhackad grönkål
  • 400–500 g gravad lax i tunna skivor
  • plast– och aluminiumfolie

Gör så här:

  1. Rör ihop ost, senap och grönkål till en kräm.
  2. Lägg ut laxskivorna lite omlott, till en rektangel som mäter cirka 35x25 centimeter, på plastfolie.
  3. Bred ostkrämen över laxen. Rulla ihop från långsidan som en rulltårta, med hjälp av plastfolien.
  4. Vira sedan aluminiumfolie hårt kring rullen så att den känns fast.
  5. Förvara rullen i kylen minst några timmar. Skär i skivor vid servering.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen