Recept 13 december 2021
God griljering till skinka
Lite variation på skinkans griljering får du genom att använda klassiska brödkryddor. Det kanske låter mysko men är supergott - testa! Griljeringsreceptet är skapat av Lands receptmakare Caroline Hofberg.
Bekanta smaker om än inte på skinkan men väl värt att smaka – det blir en succé! Recept på hur du tillagar skinkan före griljering hittar du här.
Griljeringsreceptet är skapat av Lands receptmakare Caroline Hofberg.
Griljering - till skinka
Skriv ut
Ingredienser (till en skinka på cirka 3 kg):
- 1 äggula
- 1 ½ tsk hela frön av vardera: anis, fänkål & kummin
- rivet skal av 1 apelsin
- 2 msk grov julsenap
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk sirap
- 1/2 msk potatismjöl
- 2 msk ströbröd
- hela kryddnejlikor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rör ihop äggula, hela kryddor, apelsinskal, senap, sirap, potatismjöl och ströbröd. Låt svälla ett par minuter.
- Bred blandningen över skinkan. Tryck ner kryddnejlikor.
- Låt skinkan få fin färg i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.