Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 december 2021

God griljering till skinka

Lite variation på skinkans griljering får du genom att använda klassiska brödkryddor. Det kanske låter mysko men är supergott - testa! Griljeringsreceptet är skapat av Lands receptmakare Caroline Hofberg.

 Skinkan får god smak av griljeringen.
Skinkan får god smak av griljeringen. FOTO: Ove Lindfors

Bekanta smaker om än inte på skinkan men väl värt att smaka – det blir en succé! Recept på hur du tillagar skinkan före griljering hittar du här.

Griljeringsreceptet är skapat av Lands receptmakare Caroline Hofberg.

Griljering - till skinka

Skriv ut

Ingredienser (till en skinka på cirka 3 kg):

  • 1 äggula
  • 1 ½ tsk hela frön av vardera: anis, fänkål & kummin
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 2 msk grov julsenap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk sirap
  • 1/2 msk potatismjöl
  • 2 msk ströbröd
  • hela kryddnejlikor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör ihop äggula, hela kryddor, apelsinskal, senap, sirap, potatismjöl och ströbröd. Låt svälla ett par minuter.
  3. Bred blandningen över skinkan. Tryck ner kryddnejlikor.
  4. Låt skinkan få fin färg i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.

Recept av Caroline Hofberg, foto Ove Lindfors

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen