Recept 4 oktober 2018
Grillad hamburgare med coleslaw
Imponera på familj och vänner med hamburgare på svenskt nötkött och hemmagjord coleslaw.
Nästan alla gillar hamburgare, både barn och vuxna. Det är därför en perfekt maträtt när man vill bjuda vänner, grannar på mysig grillfest.
Det finns mängder med färdiggjord coleslaw i butikerna men att göra sin egen är svårslaget. Det här receptet kräver lite tid och tålamod men är väl värt ansträngningen!
Läs också: Hamburgerbröd – perfekt till grillade hamburgare
Grillad hamburgare med coleslaw
Skriv ut
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g nötfärs
- 2 msk smör
- flingsalt och malen svartpeppar
- Coleslaw
- 200 g vitkål, finstrimlad
- salt
- 1–2 morötter, grovt rivna
- 1 dl majonnäs
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk strösocker
- salt och malen svartpeppar
- Tillbehör
- ost, i skivor
- tomater, i skivor
- rödlök, finstrimlad
- sallad, strimlad
- chilisås
- ättiksgurka
- majonnäs
- 4 hamburgerbröd eller 8 skivor ljust surdegsbröd
- 1–2 msk smör
Gör så här:
- Coleslaw: Strimla vitkålen till coleslaw fint, blanda strimlorna med salt i en skål och låt stå cirka en timme för att mjukna.
- Häll bort vätskan som bildats från kålstrimlorna och blanda dem morötter, majonnäs, citronsaft, socker, salt och peppar. Ställ svalt till servering.
- Hamburgare: Forma färsen till fyra rejäla biffar, lägg dem på en tallrik och krydda med salt och peppar.
- Förbered tillbehören.
- Grilla hamburgarna i cirka tre minuter på varje sida.
- Bred smör på ena sidan av varje brödskiva och stek på grillen med den smörade sidan ned.
- Lägg ihop hamburgarna och servera dem med tillbehören.