Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 juni 2019

Grillad lax

Att grilla lax kunde inte vara enklare. Så är gör du för att lyckas – steg för steg!

 Lägg gärna en citronskiva och en örtkvist på varje grillad laxbit.
Lägg gärna en citronskiva och en örtkvist på varje grillad laxbit. FOTO: Istock

Det ska vara smidigt att grilla fisk. Lax är hur lätt som helst att slänga på några minuter innan gästerna slår sig ned för att äta.

Läs också: Grillad potatissallad med tomat och sockerärtor

Grillad lax

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 500 g lax med skinn
  • en citron, skivad
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på grillen.
  2. Grilla tills skinnet blir riktigt knaprigt.
  3. Vänd och grilla ovansidan. Total tillagningstid är 1-2 minuter för tunna skivor och 4-5 minuter för tjocka filéer eller kotletter.
  4. Krydda med salt och peppar. Lägg en citronskiva på varje laxbit.
  5. Servera med tillbehör som färskpotatis och en kall sås efter eget tycke och smak.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen