Recept 5 juni 2019
Grillad lax
Att grilla lax kunde inte vara enklare. Så är gör du för att lyckas – steg för steg!
Det ska vara smidigt att grilla fisk. Lax är hur lätt som helst att slänga på några minuter innan gästerna slår sig ned för att äta.
Läs också: Grillad potatissallad med tomat och sockerärtor
Grillad lax
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 500 g lax med skinn
- en citron, skivad
- salt
- peppar
Gör så här:
- Lägg laxen med skinnsidan nedåt på grillen.
- Grilla tills skinnet blir riktigt knaprigt.
- Vänd och grilla ovansidan. Total tillagningstid är 1-2 minuter för tunna skivor och 4-5 minuter för tjocka filéer eller kotletter.
- Krydda med salt och peppar. Lägg en citronskiva på varje laxbit.
- Servera med tillbehör som färskpotatis och en kall sås efter eget tycke och smak.