Recept 10 april 2019
Grillad pizza med kyckling och pesto
Med en pizzasten och bra glöd kan du grilla goda pizzor på bara några minuter.
Fyllningen på pizzan kan givetvis varieras. Testa gärna med en hemgjord tomatsås i stället för pesto och mozzarella i stället för fetaost.
Servera pizzan med en coleslaw och iskall lemonad för ultimatkänsla av försommarfest.
Läs också: Ljuvlig hemgjord tomatsås
Grillad pizza
Skriv ut
Ingredienser:
- Pizzadeg
- 7 dl vetemjöl special
- 3 dl ljummet vatten
- 50 g färsk jäst
- 2 tsk socker
- 1 tsk flingsalt
- 0,5 dl olivolja
- Fyllning
- 150 g grillad kycklingfilé
- 200 g pesto
- 150 g fetaost
- 1 st paprika
- 1 st zucchini
- 0,5 dl olivolja
Gör så här:
- Pizzadeg: Blanda alla ingredienser utom mjöl i en bunke.
- Jobba in allt mjöl utom ca 0,5 dl tills det blir en smidig deg.
- Täck bunken med degen i med en bakduk och låt jäsa i 25 minuter.
- Dela upp degen i fyra bitar och kavla ut till rundra bottnar på ett mjölat bakbord.
- Topping: Bre ut pesto över varje pizzabotten.
- Fördela strimlad paprika och zucchini. Dra i sär kycklingen i små kuber och fördela på pizzorna.
- Smula över fetaosten och ringla på olivolja.
- Grilla: Tänd grillen och vänta ut en stor glödbädd.
- Lägg pizzastenen på gallret och låt den bli varm, ca 10 minuter.
- Lägg en pizza i taget på stenen och stäng locket.
- Grädda varje pizza i ca 5 minuter.