Recept 6 maj 2019
Grillad potatissallad
När glöden är som bäst ska du passa på att grilla potatishalvor till en ljuvlig potatissallad.
Det här tillbehöret är härligt somrigt och sticker ut från den vanliga krämiga potatissallad som brukar dukas fram på grillkalaset.
Läs också: Grillad pizza med kyckling och pesto
Grillad potatissallad
Skriv ut
Ingredienser:
- 750 g färskpotatis
- 150 g sockerärter
- 4 tomater
- 1 rödlök
- 3 vitlöksklyftor
- salt
- 2 msk olivolja
- Dressing
- 1 apelsin, rivet skal och saften av
- 1 kruka rosmarin, finhackad
- salt
- svartpeppar
- 4 msk olivolja
Gör så här:
- Skrubba potatisen och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten.
- Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Dela tomaterna i bitar. Skölj och skiva sockerärterna på längden.
- Lägg grönsakerna i en skål. Blanda ihop dressingen och häll över.
- Låt potatisen rinna av. Dela varje potatis i halvor, blanda den med olja och salt.
- Grilla potatisen över glöden några minuter tills den får färg.
- Rör ner potatisen i tomatsalladen.