Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 maj 2019

Grillad potatissallad

När glöden är som bäst ska du passa på att grilla potatishalvor till en ljuvlig potatissallad.

 Grillad potatissallad imponerar på gästerna.
Grillad potatissallad imponerar på gästerna. FOTO: Istock

Det här tillbehöret är härligt somrigt och sticker ut från den vanliga krämiga potatissallad som brukar dukas fram på grillkalaset.

Läs också: Grillad pizza med kyckling och pesto

Grillad potatissallad

Skriv ut

Ingredienser:

  • 750 g färskpotatis
  • 150 g sockerärter
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt
  • 2 msk olivolja
  • Dressing
  • 1 apelsin, rivet skal och saften av
  • 1 kruka rosmarin, finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 msk olivolja

Gör så här:

  1. Skrubba potatisen och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Dela tomaterna i bitar. Skölj och skiva sockerärterna på längden.
  3. Lägg grönsakerna i en skål. Blanda ihop dressingen och häll över.
  4. Låt potatisen rinna av. Dela varje potatis i halvor, blanda den med olja och salt.
  5. Grilla potatisen över glöden några minuter tills den får färg.
  6. Rör ner potatisen i tomatsalladen.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen