Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 maj 2017

Grillad smulpaj med choklad och sommarbär

Smulpaj är den bästa efterrätten att äta i det gröna. Det tycker stjärnkocken Paul Svensson och tipsar om det här otroligt smarta och goda receptet.

 Smulpaj i det gröna på stjärnkockens vis.
Smulpaj i det gröna på stjärnkockens vis.

Paul Svensson har kommit på det perfekta sätta att ta med portionspajer på picknick.

Så här gör han:

Han river aluminiumfolie i små fyrkanter, pressar ner dem i små skålar med flat botten och fyller dem med godsaker. Och du behöver inte begränsa dig till mjöl och socker. Förnya med till exempel nötter, choklad, frön och kärnor.

Läs också:Sommarens godaste hallonglass gör du själv

Grillad smulpaj med choklad och sommarbär

Skriv ut

Ingredienser

  • 400 g blandade bär, till exempel hallon, jordgubbar och vinbär
  • ½ dl grovriven choklad
  • 1 dl havregryn
  • 95 g osaltat rumsvarmt smör
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl hackad mandel
  • 1 dl socker
  • 1 msk maizena
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Lägg flera lager aluminiumfolie i små skålar och tryck till. Lyft upp folien ur skålarna och använd som engångsformar för smulpajerna.
  2. Blanda choklad, havregryn, smör, mjöl, mandel och socker i en bunke och nyp ihop till en smulig deg. Fördela bären i botten på folieformarna och pudra över maizena och florsocker. Täck med smulpaj och baka under lock i grillen tills bären är mjuka och smulorna fått fin färg och blivit krispiga, cirka 10 minuter.
  3. Servera pajerna med vaniljsås.

6 portioner

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen