Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 25 april 2017

Grillad sparris med getost

Vårens första svenska sparris steks eller grillas och serveras med enkla tillbehör som lyfter fram smakerna. Testa!

FOTO: Håkan Larsson

Oemotståndligt gott! Och så enkelt!

Grillad sparris med getost(4 portioner som förrätt)

Skriv ut

Ingredienser

  • ca 25 g pinjenötter
  • 1-2 knippen grön sparris à ca 250 g
  • smör eller olja till stekning/grillning
  • salt, peppar
  • god olivolja
  • 100 g getost med kanten bortskuren

Gör så här

  1. Börja med att rosta pinjenötterna gyllenbruna i torr panna på medelvärme. Låt svalna.
  2. Bryt eller skär bort den torra nedre delen av sparrisstjälkarna. Pensla med olja och grilla, eller stek i smör eller olja. Sparrisen ska ta lite färg, men ha all spänsten kvar – inte stekas sönder. Salta och peppra varsamt.
  3. Lägg upp sparrisen på ett fat, ringla över olivolja, smula över osten och strössla med pinjenötterna.

Recept: Håkan Larsson

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen