Recept 5 juni 2019
Grillade grönsaker
Grillade grönsaker är ett underbart tillbehör som passar allt annat du lägger på gallret så som fågel, fisk eller grillost.
Egentligen kan du grilla lite vad som helst. Blandningen på grönsakerna bestämmer du själv, lägg till eller plocka bort efter eget tycke och smak!
Du kan med fördel använda en grillkorg på gallret för att smidigare samla upp grönsakerna och undvika att de faller ned på glöden.
Läs också: Så gör du syrad paprika – godaste tillbehöret
Grillade grönsaker
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 1 zucchini
- 0,5 aubergine
- 2 tomater
- 2 knipplökar
- 2 paprika
- 1 knippe grön sparris eller sockerärtor
- 2 majskolvar
- en näve champinjoner
Gör så här:
- Skär zucchini och aubergine i centimetertjocka skivor. Dela knipplökarna och paprikan i klyftor. Skiva tomaterna. Ansa sparrisen. Skiva champinjonerna. Bryt upp majskolven i mindre bitar.
- Vänd runt alla grönsakerna i olja och grilla tills de är något mjuka och har fin yta.
- Lök och sparris går snabbast så lägg dem sist på grillen. Servera de grillade grönsakerna som tillbehör på grilltallriken.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.