Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 juni

Grillade grönsaker

Grillade grönsaker är ett underbart tillbehör som passar allt annat du lägger på gallret så som fågel, fisk eller grillost.

 Grillade grönsaker är en fröjd för ögat och passar till det mesta.
Grillade grönsaker är en fröjd för ögat och passar till det mesta. FOTO: Istock

Egentligen kan du grilla lite vad som helst. Blandningen på grönsakerna bestämmer du själv, lägg till eller plocka bort efter eget tycke och smak!

Du kan med fördel använda en grillkorg på gallret för att smidigare samla upp grönsakerna och undvika att de faller ned på glöden.

Läs också: Så gör du syrad paprika – godaste tillbehöret

Grillade grönsaker

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 1 zucchini
  • 0,5 aubergine
  • 2 tomater
  • 2 knipplökar
  • 2 paprika
  • 1 knippe grön sparris eller sockerärtor
  • 2 majskolvar
  • en näve champinjoner

Gör så här:

  1. Skär zucchini och aubergine i centimetertjocka skivor. Dela knipplökarna och paprikan i klyftor. Skiva tomaterna. Ansa sparrisen. Skiva champinjonerna. Bryt upp majskolven i mindre bitar.
  2. Vänd runt alla grönsakerna i olja och grilla tills de är något mjuka och har fin yta.
  3. Lök och sparris går snabbast så lägg dem sist på grillen. Servera de grillade grönsakerna som tillbehör på grilltallriken.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen