Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 juni

Grillade kronärtskockor

Ljuvligt goda grillade kronärtskockor med kapris, citron och örter.

 Servera grillade kronärtskockor med kapris på nästa sommarfest!
Servera grillade kronärtskockor med kapris på nästa sommarfest! FOTO: Anders Norrsell

För en tia får du en råvara som du kan göra mycket gott av. Här är skockorna först kokta för att därefter grillas. De minsta skockorna passar bäst till denna rätt.

Läs också: Ljuva kronärtskocka! Så äter du den rätt

Grillade kronärtskockor

Skriv ut

Ingredienser (6 portioner):

  • 4–6 små kronärtskockor
  • 1 citron, saften
  • Topping:
  • 1 dl stora kapris
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk finhackade örter, blanda gärna timjan och slätbladig persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Ta bort de yttre bladen på skockorna och putsa till stjäl-ken. Koka upp vatten tillsammans med saft av 1 citron. Vattnet ska gå en bit ovanför skockorna i kastrullen.
  2. Koka skockorna i vattnet så att bladen släpper, cirka 15–20 minuter.
  3. Ta upp och låt rinna av. Skiva skockorna och pensla dem med olja. Grilla dem några minuter på vardera sidan.
  4. Lägg dem på ett stort uppläggningsfat. Blanda ingredienserna till toppingen och häll över skockorna. Garnera med kapris och ytterligare lite kryddgrönt.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen