Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 31 maj 2021

Grillade kycklingfiléer

Grilla stora härliga kycklingfiléer med smakrik potatissallad – festen kan börja!

Kycklingfiléer med grillgrydda med goda tillbehör är rena festmaten. Du kan köpa kycklingfiléerna färdigkyddade. Smart och gott!

Läs också: Urgod kycklinggratäng med pasta

Grillfiléer med potatissallad

Skriv ut

Ingredienser (4 personer)

  • 400 g bbq stora grillfiléer med grillkrydda
  • 500 kokt färskpotatis delade i mitten
  • 1 fänkål, tunt skivad
  • 5 rädisor, tunt skivade
  • 3 msk kapris
  • 3 msk dill, finskuren
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 msk grov skånsk senap
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 dl riven långlagrad hårdost

Gör så här

  1. Dela kokt (gärna kall) färskpotatis och lägg i en bunke. Skiva fänkål och rädisor tunt. Tillsätt kapris och hackad dill.
  2. Pressa citron och riv skalet ner i en skål. Tillsätt grov skånsk senap. Vispa ihop tillsammans med olivolja och salt och peppar.
  3. Slunga potatissalladen med vinägretten. Riv ost över.
  4. Grilla kycklingen i cirka 3 minuter på varje sida direkt över glöden. Flytta till indirekt värme och grilla tills innertemperaturen nått 68-70 grader.

Recept: Kronfågel

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen