Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 31 maj

Grillade kycklingfiléer

Grilla stora härliga kycklingfiléer med smakrik potatissallad – festen kan börja!

Kycklingfiléer med grillgrydda med goda tillbehör är rena festmaten. Du kan köpa kycklingfiléerna färdigkyddade. Smart och gott!

Läs också: Urgod kycklinggratäng med pasta

Grillfiléer med potatissallad och citronvinägrett

Skriv ut

Ingredienser (4 personer)

  • 400 g bbq stora grillfiléer med grillkrydda
  • 500 kokt färskpotatis delade i mitten
  • 1 fänkål, tunt skivad
  • 5 rädisor, tunt skivade
  • 3 msk kapris
  • 3 msk dill, finskuren
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 msk grov skånsk senap
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 dl riven långlagrad hårdost

Gör så här

  1. Dela kokt (gärna kall) färskpotatis och lägg i en bunke. Skiva fänkål och rädisor tunt. Tillsätt kapris och hackad dill.
  2. Pressa citron och riv skalet ner i en skål. Tillsätt grov skånsk senap. Vispa ihop tillsammans med olivolja och salt och peppar.
  3. Slunga potatissalladen med vinägretten. Riv ost över.
  4. Grilla kycklingen i cirka 3 minuter på varje sida direkt över glöden. Flytta till indirekt värme och grilla tills innertemperaturen nått 68-70 grader.

Recept: Kronfågel

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen