Recept 31 maj 2021
Grillade kycklingfiléer
Grilla stora härliga kycklingfiléer med smakrik potatissallad – festen kan börja!
Kycklingfiléer med grillgrydda med goda tillbehör är rena festmaten. Du kan köpa kycklingfiléerna färdigkyddade. Smart och gott!
Läs också: Urgod kycklinggratäng med pasta
Grillfiléer med potatissallad
Skriv ut
Ingredienser (4 personer)
- 400 g bbq stora grillfiléer med grillkrydda
- 500 kokt färskpotatis delade i mitten
- 1 fänkål, tunt skivad
- 5 rädisor, tunt skivade
- 3 msk kapris
- 3 msk dill, finskuren
- 1 citron, saft och skal
- 1 msk grov skånsk senap
- 1 dl olivolja
- salt och svartpeppar
- 0,5 dl riven långlagrad hårdost
Gör så här
- Dela kokt (gärna kall) färskpotatis och lägg i en bunke. Skiva fänkål och rädisor tunt. Tillsätt kapris och hackad dill.
- Pressa citron och riv skalet ner i en skål. Tillsätt grov skånsk senap. Vispa ihop tillsammans med olivolja och salt och peppar.
- Slunga potatissalladen med vinägretten. Riv ost över.
- Grilla kycklingen i cirka 3 minuter på varje sida direkt över glöden. Flytta till indirekt värme och grilla tills innertemperaturen nått 68-70 grader.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.