Recept 11 juni 2019
Grillade marinerade kycklingben
En matig sallad smakar himmelskt gott till marinerade grillade kycklingben.
Kyckling toppar listan över vår mest älskade mat. Därför bjuder vi på ett snabbt och supergott recept som kan bli sommarens nya kycklingfavorit.
Läs också: Saftig kyckling med balsamsås
Grillade marinerade kycklingben
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 1 kilo kryddmarinerade kycklingben (250 g per person, finns färdigmarinerade att köpa)
- 4 salladslökar
- Sallad
- 400 g ugnsrostad potatis
- 500 g stekta kantareller
- 2 tunt skivade schalottenlökar
- 100 g tärnade soltorkade tomater
- 50 g ruccolasallad
- 50 g babyspenat
- 100 g gröna ärtor
- 0,5 dl olivolja
- 3 msk vinäger
- salt och peppar
- 2 msk skuren gräslök
Gör så här:
- Tänd grillen och se till att ha bra glöd. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock.
- Grilla kycklingbenen på direkt värme (där kolen är) så att skinnet får en fin färg och bra grillyta. Fortsätt sedan grilla dem på indirekt värme (sidan utan kol) och gärna med lock på.
- Kolla gärna temperaturen på kycklingen med termometer. När innertemperaturen vid benet är 80 grader är den klar.
- Grilla salladslökarna mjuka.
- Salladen: Blanda en sallad med kantareller, lök, potatis, soltorkade tomater och ärtor och dressa med olivolja och vinäger.
- Vänd i ruccola och spenat och strö över skuren gräslök.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.