Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 4 oktober 2018

Grillade racks av gris med coleslaw

Lyxigt gott med racks av gris, serverat med coleslaw och råstekt potatis.

 Racks av gris är en festlig grillfavorit.
Racks av gris är en festlig grillfavorit. FOTO: Joel Wåreus

Racks av gris, kotlettrad med extra långa ben, hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker och saluhallar. Saftigt och smakrikt kött som är perfekt att grilla.

Läs också: Steg för steg: Så gör du egen grillkorv – magiskt god!

Grillade racks av gris med coleslaw

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 4 skivor av racks av gris
  • salt och malen svartpeppar
  • Coleslaw
  • Till servering:
  • råstekt potatis

Gör så här:

  1. Ta fram köttet ur kylen, salta, lägg det på ett fat. Täck med plastfolie och låt det stå framme tills det är rumsvarmt. Förbered coleslaw och potatis under tiden (se receptet ovan, samma som till hamburgaren).
  2. Värm ugnen till 175 grader. Svep in benen i aluminiumfolie, så att de inte svärtas under tillagningen. Lägg kotletterna på het utegrill och låt dem få en läckert grillad yta på båda sidorna. Lägg över dem i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 10 minuter.
  3. Servera med coleslaw och råstekt potatis.

Recept: Svenskt kött

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen