Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 april

Grillkorv med rödbetssallad

Här är den högt älskade grillkorven parad med rödbetssallad och man kan väl säga att resultatet är lysande! Receptet är skapat av Lands mat-guru Katarina Ekeström som verkligen satt smaken i den här salladen.

 Från gott till supergott! Härligt!
Från gott till supergott! Härligt!

Köp dina favoritkorvar, baka ett gott korvbröd och gör den godaste rödbetssalladen av dem alla. Det är du värd!

Läs också: Grillad banan med nutellasås

Grillkorv med rödbetssallad

Skriv ut

Ingredienser (4 personer):

  • 4 grillkorvar, välj bland sorterna i butiken
  • 4 korvbröd, gärna av briochetyp
  • Rödbetssallad:
  • 200 g inlagda rödbetor
  • 1 litet äpple
  • 1 liten röd lök
  • ¾-1 dl majonnäs
  • ¾-1 dl crème fraiche
  • salt
  • Toppning:
  • färsk pepparrot, riven
  • rostad lök
  • gräslök fint skuren

Gör så här:

  1. Skär rödbetorna i riktigt små tärningar. Kärna ur äpplet och skala, eller behåll skalet på. Tärna det smått. Hacka löken mycket fint.
  2. Blanda rödbetor, äpple och lök med majonnäs och crèmefraiche. Smaka av med salt.
  3. Grilla eller stek korven, lägg i brödet och toppa med rödbetssallad, riven pepparrot och rostad lök. Strö över skuren gräslök för vårkänslan.

Recept och foto: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen