Recept 29 april
Grillkorv med rödbetssallad
Här är den högt älskade grillkorven parad med rödbetssallad och man kan väl säga att resultatet är lysande! Receptet är skapat av Lands mat-guru Katarina Ekeström som verkligen satt smaken i den här salladen.
Köp dina favoritkorvar, baka ett gott korvbröd och gör den godaste rödbetssalladen av dem alla. Det är du värd!
Läs också: Grillad banan med nutellasås
Grillkorv med rödbetssallad
Skriv ut
Ingredienser (4 personer):
- 4 grillkorvar, välj bland sorterna i butiken
- 4 korvbröd, gärna av briochetyp
- Rödbetssallad:
- 200 g inlagda rödbetor
- 1 litet äpple
- 1 liten röd lök
- ¾-1 dl majonnäs
- ¾-1 dl crème fraiche
- salt
- Toppning:
- färsk pepparrot, riven
- rostad lök
- gräslök fint skuren
Gör så här:
- Skär rödbetorna i riktigt små tärningar. Kärna ur äpplet och skala, eller behåll skalet på. Tärna det smått. Hacka löken mycket fint.
- Blanda rödbetor, äpple och lök med majonnäs och crèmefraiche. Smaka av med salt.
- Grilla eller stek korven, lägg i brödet och toppa med rödbetssallad, riven pepparrot och rostad lök. Strö över skuren gräslök för vårkänslan.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.