Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 augusti 2017

Grön tomatmarmelad – så enkelt och gott

Det finns mycket gott att göra av tomater som inte hunnit mogna. Den här gröna tomatmarmeladen är fantastiskt god och är enkel att göra.

 Grön tomatmarmelad är gott till kött men även till eftermiddagsteet och ostbrickan.
Grön tomatmarmelad är gott till kött men även till eftermiddagsteet och ostbrickan.

Receptet kommer från Åsa Swanbergs bok Sommar på burk.

Grön tomatmarmelad

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 kg gröna tomater
  • 1 dl vatten
  • rivet skal och saft av
  • 2 citroner
  • 3 cm färsk ingefära
  • 5 dl socker
  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här

  1. Skölj tomaterna. Skär dem i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten, citronskal och citronsaft. Koka upp, sänk värmen och låt koka sakta i 20 minuter.
  2. Skala ingefäran och tillsätt den och sockret. Fortsätt koka sakta i ca 30 minuter. Gör marmeladprovet.
  3. Tillsätt natriumbensoat utrört med lite vatten och fyll på varma, steriliserade burkar.

Åsa Swanberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen