Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 januari

Grönkålschips

Grönkålschips är både nyttigt och supergott. Här är bästa och enklaste receptet.

 Grönkålschips är ett underbart gott och nyttigt snacks som är enkelt att göra själv.
Grönkålschips är ett underbart gott och nyttigt snacks som är enkelt att göra själv. FOTO: Istock

Grönkål är något av det nyttigaste du kan äta. Så vill du ha ett bra alternativ till vanliga chips så ska du prova det här enkla recept på grönkålschips. Samma recept går att göra med broccoliblast, pak choi och brysselkål. Brysselkålen delas så att löven ligger var för sig.

Läs också: Saltrostade pumpafrön – bästa uppåtsnackset

Grönkålschips

Skriv ut

Ingredienser:

  • grönkål (eller broccoliblast, pak choi eller brysselkål)
  • olivolja
  • salt

Gör så här:

  1. Repa bladen från stjälkarna.
  2. Lägg bladen i en skål, häll på lite olja och blanda.
  3. Torka bladen i ugnen på 200 grader. När chipsen är helt torra är de klara.
  4. Salta och njut.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen