Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 september 2019

Grönkålsmüsli med hasselnöt

Toppa pastan med müsli, tipsar stjärnkocken Johan Björkman. Gör hans supergoda och nyttiga grönkåls- och hasselnötsmüsli.

 Grönkåls- och hasselnötsmüsli är en god topping på exempelvis pasta.
Grönkåls- och hasselnötsmüsli är en god topping på exempelvis pasta. FOTO: Grönkålsmusli

Grönkåls- & hasselnötsmüslin är supergod att toppa en risotto eller pasta med, eller att servera till rätter som innehåller ost. Johan Björkman bjuder på receptet ut sin kokbok Det nordiska skafferiet (Natur & Kultur).

 Receptet på grönkåls- och hasselnötsmüsli kommer från Johan Björkmans kokbok ”Det nordiska skafferiet”.
Receptet på grönkåls- och hasselnötsmüsli kommer från Johan Björkmans kokbok ”Det nordiska skafferiet”. FOTO: Simon Bajada

Läs också: 5 vetenskapliga skäl till att du ska äta grönkål – varje dag

Grönkåls- & hasselnötsmüsli

Skriv ut

Ingredienser:

  • 300 g hasselnötter
  • 200 g grönkål
  • salt

Gör så här:

  1. Rosta hasselnötterna 15 minuter i ugnen på 150 grader varmluft eller 160 grader vanlig värme, på en plåt med bakplåtspapper. Ta ut och låt nötterna svalna lite.
  2. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid runt lite för att få bort det mesta av skalet.
  3. Blanda nötterna med 2 msk vatten och lite salt och rosta ytterligare 5 minuter.
  4. Pulsa nötterna lätt i en matberedare tills de blir grovhackade.
  5. Riv av grönkålsbladen från stammen och ånga dem 2 minuter eller förväll 1 minut i kokande vatten.
  6. Mixa kålen till en slät puré och blanda med nöthacket. Smula ut allt på ett bakplåtspapper och baka av i ugnen på 150 grader i 10 minuter.
  7. Nu har det bildats en slags kaka. Ta ut plåten och smula kakan grovt i kaksmulor/müsli. Baka smulorna ytterligare 5 minuter.
  8. Sänk värmen till 50 grader varmluft eller 60 grader vanlig värme och torka ytterligare 12 timmar.
  9. Låt kallna och förvara müslin i en burk med tättslutande lock i skafferiet. Håller cirka 6 månader.

Recept: Johans Björkman

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen