Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 oktober 2018

Grönsakspaj med valfri fyllning

En vegetarisk paj med äggstanning och grönsaker efter eget tycke och säsong.

 Pajen blir så färgglad och grann du vill.
Pajen blir så färgglad och grann du vill.

I det här receptet använder vi färggrann paprika och fryst bladspenat till fyllningen men du kan välja att variera grönsakerna fritt. Bara fantasin sätter gränser!

Läs också: Festlig medelhavspaj i långpanna

Grönsakspaj

Skriv ut

Ingredienser: (1 paj)

  • 3 dl mjöl
  • 125 g kallt smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 paprikor i olika färger (eller andra favoritgrönsaker)
  • 250 g fryst bladspenat
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl riven smakrik ost
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här:

  1. Dela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa.
  2. Tillsätt vatten och blanda ihop till en smidig deg.
  3. Låt degen ligga svalt i kylskåpet en stund innan du kavlar ut den eller trycker ut den direkt i formen. Nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen.
  4. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter på 225 °C.
  5. Tina spenaten och pressa ur all vätska. Tärna grönsakerna och fräs dem mjuka i smör.
  6. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten.
  7. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen på 200° i ca 30 minuter.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen