Recept 14 januari
Grovt långpannebröd
Lätt att baka med stora smaker och lite bett från fröna, det här brödet kommer bli en familjefavorit! Dessutom så går det snabbt från tanke till färdigt resultat.
Visst vill vi alla ha ett enkelt bröd som vi gärna bakar? Testa det här, det finns risk för att det blir en favorit! Receptet kommer från boken ”Bjud in till brunch” av Nellie och Annie Hultman.
Grovt långpannebröd
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 pkt torrjäst
- 5 dl vatten
- 1/2 dl pumpakärnor
- 1/2 dl solrosfrön
- 1/2 dl linfrön
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
- 2 dl havregryn
- 4 dl rågmjöl
- 4 dl vetemjöl
Gör så här:
- Värm vattnet till 37 grader och rör samman med jästen. Blanda ner pumpafrön, solrosfrön, linfrön, honung och salt. Tillsätt havregryn, rågmjöl och vetemjöl under omrörning.
- Arbeta degen smidig, antingen för hand eller med hjälp av en köksassistent.
- Fördela ut degen i en långpanna, cirka 30x40 cm, klädd i bakplåtspapper. Fukta en kniv med vatten och snitta 12 jämnstora rutor.
- Låt brödet jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strö eventuellt över lite vetemjöl, det ger brödet ett extra trevligt utseende. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt brödet svalna övertäckt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.