Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 mars 2018

Hemgjorda våfflor – frasiga och underbart goda

Att göra egen våffelsmet är busenkelt. Här är ett recept utan ägg – och resultatet blir extra frasigt.

FOTO: IBL, Mostphotos

Läs också: Vilken kombo! Så gör du världens godaste våffelsemla

Frasiga våfflor

Skriv ut

Ingredienser (6-10 st)

  • 100 smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • Tillbehör:
  • Ev sylt eller färsk bär
  • Grädde

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna under tiden du vispar ihop våffelsmeten och ev förbereder tillbehören.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet med en handvisp. Tillsätt resten av mjölken och det avsvalnade smöret.
  3. Hetta upp våffeljärnet och pensla laggen med lite smör. Häll på ca 1 dl smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Vispa mellan varje våffla, annars sjunker mjölet gärna till botten.
  4. Låt gärna våfflorna svalna på ett galler, då behåller de frasigheten.
  5. Servera våfflorna nygräddade, gärna med vispad grädde och bär eller sylt.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen