Recept 26 oktober 2018
Gudomligt god krossad vitlökspotatis
Krossad potatis bakas ljuvligt krispig i ugn tillsammans med olivolja, smör och stark ost. Bästa tillbehöret, vi lovar!
Potatisen är riktigt god i sig själv men passar givetvis också bra som ett extra festligt tillbehör till kött, fisk eller fågel. Enklare och lyxigare kan det knappast bli.
Läs också: Rostad potatis med salsa verde
Gudomligt god krossad vitlökspotatis
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 kg potatis
- 3 msk smör
- 1 msk olivolja
- 4 vitlöksklyftor, pressade
- 4 msk riven smakrik hårdost
- 1 msk hackade örter, till exempel timjan eller rosmarin
- salt
- peppar
Gör så här:
- Lägg kokt potatis på en plåt med bakplåtspapper. Täck potatisen med en handduk och tryck med handen så att den krossas.
- Droppa olivoljan och klicka på smöret över potatisen.
- Strö över de hackade örterna, den pressade vitlöken och rivna osten. Ställ in formen i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills potatisytan blivit krispig.
- Servera potatisarna direkt som de är eller tillsammans med en köttbit.